Izložba Vande Velagić

Radno vrijeme: petak - nedjelja: 18:00 - 21:00Ulaz slobodan

Vanda VelagićMoja mama i njezine prijateljice - superherojke

Vanda Velagić je glumica, fotografkinja, umjetnička producentica i umjetnica performansa iz Novigrada. Nakon studija kulturnog menadžmenta i rada u Europskom parlamentu, sa strašću je odlučila pristupiti glumi te je 2015. godine započela studij glume na Fakultetu primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, koji je tri godine kasnije uspješno završila u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički.

Izložba u Galeriji Rigo sastoji se od video-performansa i serije fotografija koje pružaju pronicljiv uvid u Velagićin pogled na vlastitu majku i njezine prijateljice. Umjetnica ih promatra kao svakodnevne superherojke, zbog načina na koji su se borile protiv neprijatelja - bolesti - koji se u ovom slučaju ukazuje kao fizička manifestacija njihovih teških životnih okolnosti.

 

Tijekom posjeta Galeriji ljubazno vas molimo da se pridržavate sljedećih uputa:- nosite zaštitnu masku za lice- održavajte razmak od 2 metra- pri ulasku u Galeriju upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku koje se nalazi na samom ulazu - ako imate respiratornih problema kao što su kašalj i povišena tjelesna temperatura, molimo vas da ostanete kod kuće

Od
17.04.2021
Do
12.05.2021
Lokacija
Galleria Rigo, Novigrad-Cittanova
Organizator
Galerija Rigo
+385 52 726 582
+385 52 726 582